Hoe krijgt u Zorg in Huis
Soms wordt de zorg zo intensief dat het niet meer verantwoord is om thuis te blijven wonen. Een verpleeghuis lijkt de enige oplossing. Maar er zijn ook mensen die het liefst gewoon thuis willen blijven wonen. Daar waar het vertrouwd is.
Ondanks ziekte of beperkingen is het wel degelijk mogelijk om thuis te blijven wonen. Samen met een gekwalificeerde inwonende hulp die ondersteuning biedt bij persoonlijke verzorging, licht huishoudelijke werkzaamheden in samenwerking met de thuiszorg en uw arts. In kleine, roulerende teams wisselen de hulpen elkaar af na een periode van zes tot acht weken.

In drie stappen naar Zorg in Huis
Wat komt erbij kijken voordat een inwonende hulp bij u of uw naaste aan de slag kan gaan?
De inwonende hulp
De inwonende hulp neemt een gedeelte van de zorg op zich en houdt de cliënt gezelschap. Bovendien is de inwonende hulp de spil tussen zorgmedewerkers en uw arts.
Anne van Zorg in Huis
Begeleiding door een ervaren professional uit de regio
Centraal in onze dienstverlening staat Anne. Iedere cliënt en aangewezen naaste(n) krijgen een aanspreekpunt; Anne is een vraagbaak en rots in de branding.
Samenwerking en verbinding met zorgverleners
Naast de dagelijkse hulp, zoeken we ook nadrukkelijk de samenwerking met zorgverleners, zoals de thuiszorg, huisarts of fysiotherapeut. Medische handelingen zoals bijvoorbeeld injecteren, zwachtelen of wondverzorging laten wij altijd aan de zorgprofessional over
Voor wie?
De gekwalificeerde zorgpartners van Zorg in Huis hebben ruime ervaring met inwonende hulp voor ouderen met uiteenlopende ziekten en problemen. Denk bijvoorbeeld aan:
- Dementie / Alzheimer
- Hart- en vaatziekten
- COPD
- Parkinson
- Verhoogd valrisico
- Beperkt gezichtsvermogen

In drie stappen naar Zorg in Huis
1. Keukentafelgesprek
We maken (nader) kennis met elkaar; samen met de eventuele partner van de cliënt en een vertrouwd familielid of naaste. We bespreken uw situatie en zorgwensen en geven inzicht in onze mogelijkheden. Mocht het zo zijn dat Zorg in Huis voor u een passende oplossing biedt, dan krijgt u een uitgewerkt voorstel.
2. Ondersteuning administratief proces
De kans is groot dat uw zorgbehoefte en persoonlijke situatie vallen onder de Wet langdurige zorg (Wlz). Dat betekent dat het overgrote deel van de kosten van de inwonende hulp wordt vergoed via een zogeheten persoonsgebonden budget (pgb).
De aanvraag voor zo’n pgb kan ingewikkeld zijn. Wij kunnen u daarmee helpen zodat u zeker weet dat de aanvraag op de juiste wijze wordt ingediend. Daarna is het uiteraard aan de diverse instanties om te beoordelen of u in aanmerking komt voor een pgb.
3. Start inwonende hulp
Bij toekenning van een pgb selecteren we een inwonende hulp op basis van uw persoonlijke situatie en zorgbehoeften. Er volgt een kennismaking waarbij we het belangrijk vinden dat er een klik is tussen cliënt en hulp. Vanwege onze goede contacten met betrouwbare Europese partners kunt u meestal binnen twee weken rekenen op inwonende hulp.
De inwonende hulp
De professionele hulp woont tijdelijk in bij de cliënt en kan zo de cliënt goed in de gaten houden. Proactief: door vroegtijdig te signaleren als de situatie verandert, bijvoorbeeld als de gezondheid van de cliënt achteruitgaat. Bij gewichtsverlies, eetproblemen, pijn of vergeetachtigheid. Er is dus altijd iemand in huis, iemand om op terug te vallen. Dat geeft een veilig gevoel. De inwonende hulp signaleert niet alleen, maar heeft de kennis en ervaring om een situatie in te schatten en daarnaar te handelen en thuiszorgmedewerkers of uw arts in te schakelen als dat nodig is. En contact op te nemen met u als familie of naaste(n). Het zit in het standaardpakket.

Over Zorg in Huis
Zorg in Huis bemiddelt bij professionele en gekwalificeerde inwonende hulp. Soortgelijke initiatieven als de onze, werken al naar ieders tevredenheid in andere Europese landen, zoals Duitsland, België, Denemarken en Zweden. De dienstverlening van Zorg in Huis richt zich op de situatie in Nederland. Het is wel een voorwaarde dat er voor de inwonende hulp een eigen slaapkamer beschikbaar is in de woning van de cliënt.
Kerntaken inwonende hulp
De inwonende hulp is er om een deel van de zorg op zich te nemen, om de cliƫnt gezelschap te houden en is de spil tussen thuiszorgmedewerkers en uw eigen arts.
Persoonlijke verzorging
Stimuleren en ondersteuning van de persoonlijke verzorging.
Individuele begeleiding
Ondersteuning, aanbrengen van structuur en toezicht op dagelijkse activiteiten.
Huishoudelijke hulp
Ondersteuning en indien nodig overnemen van huishoudelijke werkzaamheden.

"Uw Zorg in Huispartner voor zorg bij u thuis"
Maatwerk voor mensen die ondanks fysieke en/of mentale problemen graag thuis willen blijven wonen.
Anne van Zorg in Huis:
Begeleiding door een ervaren professional uit de regio
Anne van Zorg in Huis komt uit de regio en spreekt de taal van zowel de cliënt als de zorgverlener. Heeft u vragen, dan kunt u altijd terugvallen op Anne, een ervaren professional die op de hoogte is van uw situatie en in contact staat met uw zorgverleners. Anne is bij alle belangrijke gesprekken aanwezig, te beginnen bij de start van de inwonende hulp. Zo zijn alle betrokken op de hoogte van wat er speelt en van de afspraken die gemaakt zijn. Dat biedt een basis van vertrouwen, een fundament voor een goede samenwerking.
Samenwerking en verbinding met zorgverleners
Naast de dagelijkse ondersteuning werkt de inwonende hulp samen met zorgverleners. Medisch specialistische handelingen worden uitgevoerd door thuiszorgmedewerkers, uw eigen arts of fysiotherapeut. Medische handelingen, bijvoorbeeld injecteren, zwachtelen of wondverzorging laten wij altijd aan de zorgprofessional over.
Dagelijks beschikbaar, voor iedereen
Anne is bij alle belangrijke gesprekken aanwezig, te beginnen bij de start van de inwonende hulp. Zo weet iedereen zeker wat we van elkaar kunnen verwachten. Zo kunnen we op elkaar vertrouwen, de enige basis voor een goede samenwerking.